Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулася 13 сесія Катеринопільської селищної ради VIII скликання

Дата: 24.11.2021 19:37
Кількість переглядів: 294

Фото без опису На чергову сесію селищної ради зібралися депутати, щоб розглянути ряд важливих питань.

 Зокрема, розглянули та затвердили Стратегію розвитку територіальної громади на період 2021-2027 роки разом з Планом його реалізації. В Стратегію розвитку територіальної громади увійшли пропозиції, що надійшли від мешканців громади під час проведеного опитування та пропозиції структурних підрозділів селищної ради, комунальних підприємств та закладів щодо основних напрямків діяльності територіальної громади на майбутні 7 років. Саме при підготовці Стратегії аналізується увесь потенціал громади та оцінюються можливості, а головне – вибудовується шлях, яким громада має рухатися далі, аби досягти успіху.

 Наступним рішенням внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської територіальної громади на 2021 рік. А саме, доповнили Розділ «Освіта» такими основними заходами, як придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання на суму 58,1 тисяч гривень, виготовлення проектно – кошторисної документації та проведення експертизи капітального ремонту будівлі Катеринопільського центру розвитку дитини "Сонечко" на суму 200 тисяч гривень, а також внесли деякі уточнення в інші заходи .

 Відповідно до вимог чинного законодавства затвердили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів і план-графіку проведення заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів на 2022 рік.

 При внесенні змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021рік збільшили дохідну частину бюджету у зв’язку з її перевиконанням та направили ці кошти на видатки, які необхідні були для забезпечення виробничих потреб і недопущення виникнення заборгованості по заробітній платі, розрахунків за енергоносії, тощо. В підсумку, затверджені доходи бюджету селищної територіальної громади склали 125,5 млн грн, у тому числі: доходи загального фонду бюджету майже 124,0 млн.грн та доходи спеціального фонду бюджету – 1,5 млн грн. Видатки бюджету селищної територіальної громади затвердили в сумі 128,4 млн грн, у тому числі: видатки загального фонду бюджету – 124,4 млн грн та видатки спеціального фонду бюджету майже 4,0 млн грн.

 При розгляді земельних питань, найбільша кількість з них стосувалися затвердження та надання дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельних ділянок та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також припинення права користування земельними ділянками відповідно до поданих заяв громадян. Ще були внесені зміни в діючі договори оренди землі в зв’язку зі збільшенням плати за землю до 12 відсотків від нормативно-грошової оцінки землі, що позитивно відобразиться на збільшені доходів бюджету територіальної громади. Також розглянули клопотання та надали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо зміни цільового призначення та забезпечення еколого-економічного обґрунтування сівозмін і впорядкування угідь.

 Далі було прийнято рішення щодо виставлення на земельні торги у формі електронного аукціону лотів - права оренди у стартовому розмірі 12 відсотків річної орендної плати на дві земельні ділянки комунальної власності сільськогосподарського призначення площею 7,4647 га та площею 14,0000 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (ріллі), що знаходяться за межами села Потоки.

 Розглянули ще одне важливе земельне питання - надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель та земельних ділянок сільськогосподарського призначення колишніх колективних сільськогосподарських підприємств імені Леніна та Вільна Україна, які включають невитребувані земельні частки (паї) в адміністративних межах Катеринопільської територіальної громади за межами населеного пункту смт Катеринопіль.

 З метою збереження на території Катеринопільської громади біологічного та ландшафтного різноманіття, відтворення природних комплексів, земельних та водних ресурсів розглянули лист Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації щодо створення об'єкта природно-заповідного фонду та погодили органам, до компетенції яких відноситься створення об'єктів природно-заповідного фонду, питання щодо організації ботанічного заказника місцевого значення "Дзендзіри" на території Катеринопільської територіальної громади між населеними пунктами смт Катеринопіль та с.Шостакове, орієнтовною площею 18,6 гектарів.

 Наступним питанням затвердили Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости відповідного старостинського округу в Катеринопільській селищній територіальній громаді, відповідно до якого й буде проходити обговорення кандидатур старост у Гуляйпільському, Лисичобалківському, Пальчиківському та Петраківському старостинських округах.

 При розгляді питання щодо зміни найменування Пальчиківського закладу загальної середньої освіти депутати керувалися законодавством України в освітній галузі та поданням адміністрації навчального закладу. Обговоривши питання, депутати змінили назву навчального закладу на Пальчиківську гімназію Катеринопільської селищної ради.

 Далі було розглянуто питання щодо управління майном комунальної власності. Одним із них, було передано водопровідні мережі, споруди, інші об'єкти водопостачання та відповідні технічні документації населених пунктів Бродецьке, Гуляйполе, Лисича Балка, Пальчик, Петраківка, Шостакове комунальному підприємству "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради у зв’язку з розширенням сфери його діяльності на територію всієї громади. Також депутати врегулювали деякі питання оренди комунального майна.

 Прийнято відповідне рішення щодо врегулювання виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. За рішенням обласної комісії з державного бюджету передбачено таку компенсацію для трьох осіб з нашої громади у розмірі понад 400 тисяч гривень кожній дитині.Фото без опису

 Останнім питанням було затвердження уточненого графіку роботи адміністраторів відділу "Центр надання адміністративних послуг" Катеринопільської селищної ради, з яким можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Катеринопільської селищної ради за посиланням: https://katerynopil-miskrada.gov.ua/-kadry-17-32-02-21.../


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора