Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищній раді відбулась нарада з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів Катеринопільської селищної ради та структурних підрозділів її апарату

Дата: 28.10.2021 15:19
Кількість переглядів: 229

Фото без опису Селищний голова Володимир Коваленко провів нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів Катеринопільської селищної ради та структурних підрозділів її апарату, під час якої розглянули ряд поточних та робочих питань.

 Розпочали нараду з найактуальнішого питання щодо стану підготовки об?єктів комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період. За інформацією головного спеціаліста відділу містобудування, інфраструктури та житлово-комунального господарства Марини Красніцької, всі газові котельні комунальної власності ще до 15 жовтня були готові до пуску природного газу, але питання його постачання ще не врегульовано до цього часу. Зі сторони селищної ради та її структурних підрозділів вжито всіх необхідних заходів щодо підготовки пакетів документів для укладення договорів на газопостачання та передано їх на розгляд газопостачальному підприємству, визначеному на державному рівні. Але селищний голова занепокоєний ситуацією із постачанням природного газу до котелень закладів освіти, особливо дошкільних. Питання постачання газу затягується в часі так, як проходить багато бюрократичних процедур, а погодні умови погіршуються щоденно. Тому, він доручив відповідним спеціалістам селищної ради в чергове підготувати звернення до голови Черкаської ОДА з проханням прискорити на обласному рівні вирішення проблеми газопостачання до котелень дошкільних закладів. А керівників освітніх закладів зобов’язав забезпечувати температурний режим за допомогою електрообігрівачів. По освітніх закладах, які опалюються твердопаливними котлами, ситуація краща. Дровами забезпечені, вугілля завозиться.

 Із забезпеченням теплового режиму в медичних закладах територіальної громади ситуація слідуюча. Майже всі із них вже розпочали опалювальний період. На сьогодні ще без тепла залишається Катеринопільська багатопрофільна лікарня. Але в її котельні вже встановлено твердопаливний котел, завезено дрова і питання початку опалювального періоду вирішиться найближчим часом. Витрати на опалення багатопрофільної лікарні в основному будуть фінансуватися із бюджету Катеринопільської територіальної громади, оскільки сусідні Мокрокалигірська та Єрківська територіальні громади самоусуваються від виділення коштів на утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні, більша частина яких йде саме на оплату енергоносіїв. Ще селищний голова відмітив, що ці обидві територіальні громадами і на наступний 2022 рік у прогнозних показниках своїх бюджетів зовсім не передбачили коштів на утримання вторинної ланки медицини. Тому, Володимир Андрійович закликав головного лікаря разом із профільними спеціалістами в чергове звернутися до Звенигородської районної, Черкаської обласної та державної влади щодо вирішення питань спільного утримання трьома територіальними громадами Катеринопільщини медичного закладу вторинної ланки медичної допомоги.

 Альона Радзівіл, начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради, проінформувала про стан виконання бюджету територіальної громади та забезпечення фінансовим ресурсом бюджетних галузей до кінця 2021 року. На сьогодні забезпечено виконання бюджету на 100,7 відсотків. Але попереду ще є велика необхідність у вжитті додаткових заходів щодо забезпечення його виконання до кінця року та покриття незабезпеченості галузевих витрат. Селищний голова наголосив на координації дій виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату, зосереджених на забезпечення виконання дохідної частини бюджету територіальної громади та на недопущення заборгованості по виплаті заробітної плати в бюджетній сфері. Також, заслухали інформацію щодо проведення ремонту доріг комунальної власності в сільських населених пунктах територіальної громади та стану проведення розрахунків за його проведення. Заплановані ремонти комунальних доріг по населених пунктах на 2021 рік майже всі проведені. На їх ремонт із бюджету територіальної громади спрямовано майже 2 млн грн. Ще із запланованого обсягу ремонтних робіт до кінця року заплановано провести ремонт мостів в селі Пальчик. Кошти на їх проведення передбачені в бюджеті.

 Про стан захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 та проведення вакцинації у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади проінформували головні лікарі комунальних медичних закладів Олена Пироженко та Людмила Борецька. Ситуація із захворюванням напружена. Щоденно діагностуються хворі на коронавірус. Станом на сьогодні з початку поточного року по населених пунктах Катеринопільської територіальної громади їх вже зареєстровано більше 700осіб. На амбулаторному лікуванні перебуває 116 хворих, на стаціонарному 11осіб. Летальних випадків з початку року зафіксовано 19, з них 5 лише за останній тиждень. Вакцинальна кампанія продовжується. Медичні бригади готові виїжджати у населені пункти громади, щоб прискорити темпи вакцинації та збільшити кількість провакцинованих громадян.

 Також, Олена Пироженко проінформувала про хід Фото без описупроведення капітального ремонту Катеринопільської АЗПСМ, який на даний час йде у активній фазі. Повідомила, що вже звернулися до Черкаської ОДА щодо додаткового виділення коштів в сумі 150 тисяч гривень на цей же ремонт. Селищний голова відмітив, що Катеринопільська селищна рада вже теж передбачила кошти в розмірі 10 відсотків від потреби на співфінансування додаткових витрат.

 Обговорили й незадовільну ситуацію, що склалася із забезпеченням автотранспортом Петраківської амбулаторії. Кошти з бюджету Катеринопільської територіальної громади на співфінансування його придбання ще з початку року передані до обласного бюджету, але до цього часу Управлінням охорони здоров’я Черкаської ОДА ще не оголосило по ньому тендеру. Тому, селищний голова порекомендував головному лікарю Катеринопільського ЦПМСД в чергове звернутися з клопотанням про нагадування до обласного Управління охорони здоров’я щодо прискорення процедури закупівлі автомобіля.

 Заслухали інформацію про стан реалізації проектів та грантових програм на Фото без описутериторії громади. Із чотирьох проєктів, що здобули перемогу в цьому році, один вже закінчено. Це успішно реалізований проєкт “Кабінет психологічної допомоги та рекреації” в Катеринопільському ЗЗСО №1. Ще три проєкти на стадії завершення, які заплановано закінчити в листопаді цього року.

 На закінчення наради Олена Адаменко, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини селищної ради, проінформувала про план з організації відзначення державних свят та пам’ятних дат у листопаді 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора