Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Катеринопільської територіальної громади

Дата: 21.10.2021 21:40
Кількість переглядів: 218

Фото без опису За повідомленням головного лікаря КНП "Катеринопільський центр первинної медико - санітарної допомоги" Олени Пироженко ситуація із захворюванням на COVID-2019 стрімко погіршується, як на території України, так і на території Катеринопільської територіальної громади. Щоденно діагностуються нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію за ПЛР дослідженнями та швидкими тестами на антиген SARS-CoV-2. На сьогодні з початку року на території громади зареєстровано 668 хворих на коронавірус. З них 13 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. Є хворі, які лікуються вдома. Для категорії із ускладненим перебігом захворювання, Центром напрацьований алгоритм дій щодо забезпечення концентраторами для полегшення дихання в домашніх умовах. Тривогу викликає те, що коронавірус мутує і з'являються нові його штами, які стають дедалі агресивнішими.

 Наша територіальна громада, як і вся Черкаська область, перебуває вже в “помаранчевій” зоні і не виключено, що найближчим часом постане необхідність запровадження й “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Тому, як ніколи, важливе та актуальне питання вакцинації .

 Із всього населення Катеринопільської територіальної громади вже щеплено проти Covid-19 3928 осіб, що становить 36,5 відсотків, з них 3005 осіб вакциновано двома дозами. Олена Пироженко в чергове закликала мешканців територіальної громади активізуватись та вакцинуватися.

Пункти щеплення працюють в штатному режимі. Вакцина є у наявності. Тому, слід не зволікати, а захистити себе від коронавірусу та дотримуватися протиепідемологічних заходів- носити маски, користуватися антисептиками та уникати великих скупчень людей в громадських місцях, а при перших симптомах захворювання звертатися до сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора