Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради

Дата: 05.10.2021 11:16
Кількість переглядів: 244

Фото без опису Вчора, 4 жовтня, в залі засідань Катеринопільської селищної ради, селищний голова Володимир Коваленко провів позачергове засідання виконавчого комітету для розгляду невідкладного питання: формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та затвердження загальних списків осіб, які перебувають на квартирному обліку та орієнтованої потреби в коштах, необхідних для придбання житла у 2021 році.

 Це питання вже розглядалося на липневому засіданні виконкому. Але наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 10.09.2021 № 230 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» змінено показники опосередкованої вартості житла, на основі яких розраховувався обсяг субвенції. Зокрема, для Черкаської області вартість 1кв.м загальної площі квартири/будинку змінилась з 13827грн до 14311грн. Відповідно такі зміни суттєво вплинули на зміну потреби щодо спрямування коштів з державного бюджету, необхідних для придбання житла у 2021 році.Фото без опису

 Враховуючи нормативні зміни, члени виконкому затвердили поновлену потребу в коштах для визначених на попередньому засіданні осіб у порядку черговості відповідно до дати включення їх у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень. Так, для 19 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років потребу визначено в сумі понад 8,7млн.грн та для 9 таких же категорійних осіб віком від 23 до 35 років загальна сума потреби склала майже 2,8 млн.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора