Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Тривожна інформація щодо стану захворювання на коронавірусну інфекцію-COVID-19 в Катеринопільскій територіальній громаді.

Дата: 08.09.2021 11:00
Кількість переглядів: 247

Фото без описуЗа повідомленням головного лікаря Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги Олени Пироженко тільки за перший день цього тижня на території Катеринопільської громади за допомогою ПЛР-тестів підтверджено 10 випадків захворювання на корнавірусну інфекцію. З них один випадок- захворювання дитини шкільного віку.

Занепокоєння викликає факт агресивності захворювання, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, який належить до великої групи коронавірусів, що мають здатність швидко поширюватись, а також те, що щепленням охоплено лише четверту частину населення громади.

Щодо ситуації із проведенням вакцинації у населених пунктах, то вона бажала б бути кращою. На сьогодні найнижчі показники по вакцинації мають такі населенні пункти територіальної громади, як Гончариха, Новоукраїнка, Пальчик, Луківка, Ямпіль. Пункти щеплень та мобільні бригади працюють у посиленому режимі. При наявності охочих вакцинуватися мобільні групи виїжджають у села. Вакцина для щеплень постійно є у наявності. А вакцинація залишається єдиним способом захистити себе від коронавірусу.

Тому, головний лікар Олена Пироженко та селищний голова Володимир Коваленко в чергове закликають жителів Катеринопільської територіальної громади не зволікати з щепленням та вакцинуватися якнайшвидше. Ситуація із поширенням коронавірусної інфекції як в Україні, так і на Катеринопільщині, стрімко погіршується, і надалі щепитись буде дуже складно, адже ризик захворюваності буде дуже високим. Тож, закликаємо всіх вакцинуватися та дотримуватись трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами. Бережіть себе та рідних. А при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора