Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося ІІ пленарного засідання 10 сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

Дата: 02.09.2021 16:34
Кількість переглядів: 311

Фото без опису 31.08.2021 відбулося ІІ пленарного засідання 10 сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

 Перед відкриттям засідання селищний голова Володимир Коваленко надав слово священикам Православної Церкви України Павлу Добрянському та Івану Катькалу, які з трибуни звернулися до присутніх в залі засідань з проханням пожертвами допомогти добудувати Українську православну церкву в Катеринополі, будівництвом якої займається отець Павло Добрянський.Фото без опису

 Заслухавши православних отців, селищний голова відкрив пленарне засідання сесії та розпочали розгляд питань.

 Зокрема, затвердили програму соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки, якою передбачили порядок надання грошової компенсації дітям-сиротам і дітям,позбавленим батьківського піклування, які навчаються у закладах загальної середньої освіти за придбання шкільного одягу та спортивної форми, а при досягненні 18 річного віку одноразової допомоги. Раніше така компенсація надавалася з державного бюджету, а з цього року ця функція передалась на місцеві бюджети.

 При внесенні змін до Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги" на 2021 рік, депутати підтримали пропозицію головного лікаря Катеринопільського ЦПМСД Олени Пироженко щодо перерозподілу видатків в сумі 100 тисяч гривень в межах кошторисних призначень, які спрямували на оплату пільгових ліків.

 Також внесли зміни до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021 рік, які були зумовлені необхідністю вирішення найнагальніших питань, раціонального використання бюджетних коштів бюджету територіальної громади та надходженням субвенції з Мокрокалигірського сільського бюджету - 49 300 гривень, Єрківського селищного бюджету – 50 000 гривень на оплату послуг та послуг за енергоносії для Катеринопільської багатопрофільної лікарні.

 Слідуючим питанням, розглянули хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської територіальної громади за І півріччя 2021 року. Заслухавши та взявши до відома інформацію головного спеціаліста сектору планування доходів, економічного розвитку, інвестицій та бухгалтерського обліку відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради Ірини Штепан, депутати також розглянули та затвердили Програму економічного і соціального розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки, з якою можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Катеринопільської селищної ради.

Фото без опису Розглянули та схвалили прогноз бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024роки, фінансові плани комунальних некомерційних підприємств ″Катеринопільська багатопрофільна лікарня?,?Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги? та комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради.

 Ще на сесії розглянули ряд питань щодо комунального майна. Зокрема, про виключення об’єкта оренди – частини приміщення Публічної бібліотеки територіальної громади з Переліку майна, що передається в оренду. Надали згоду на прийняття до комунальної власності Катеринопільської територіальної громади частини комплексу будівель і споруд в селищі Катеринопіль по вул. Соборна,16 та на прийняття до комунальної власності територіальної громади транспортного засобу – швидкої допомоги для Катеринопільської багатопрофільної лікарні.

 По земельних питаннях, що були внесені на розгляд сесії, майже по Фото без описувсіх прийняті рішення. На голосування не виносилось затвердження технічних документацій із землеустрою щодо надання земельних ділянок у приватну власність, які відповідно до змін у законодавстві потребують схвалення не менш як 2/3 складу ради, якого на кінець засідання не було. Тому, депутати підтримали пропозицію селищного голови- внести розгляд цього питання на третє пленарне засідання Катеринопільської селищної ради, на яке вони зберуться вже цієї п’ятниці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора