Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звернення селищного голови Володимира Коваленка з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 01:29
Кількість переглядів: 527

Фото без опису       Шановні жителі Катеринопільської територіальної громади

 Щорічно у третю неділю травня всією країною ми відзначаємо національний пам'ятний день, який відгукується непримиренним болем в серці, – День пам'яті жертв політичних репресій.
 Масштаби політичного геноциду, вчиненого комуністичною владою, вражають. За період «Великого терору» на території УРСР було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та виправно-трудових таборів, інші заходи покарання охоплювали менше 1 %, звільнено було тільки 0,3 %.

 Це був час зневіри, відчаю та безнадії. Але попри величезні втрати наш народ вистояв і спромігся вирватися з лап репресивної машини.
 З кожним роком свідків тих трагічних подій стає менше, однак ми маємо пам’ятати кожного, передавати нащадкам правду про минуле і гідно вшановувати безвинних жертв.
 На жаль, і нині сотні наших земляків перебувають у полоні агресора лише за прагнення бути вільною європейською нацією. Переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму вже набуло форми масових політичних репресій.
 Завдяки співвітчизникам, які ціною власної свободи відстоюють державну незалежність, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та любові до України.
 Переконаний, що суворі реалії не зламають національного стрижня, натомість слугуватимуть об’єднуючим фактором для всієї країни.

 Схилімо ж голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій, а також за визволення та повернення додому сучасних в’язнів.

 Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!

З повагою,

Селищний голова                                                                                     Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора