Калинопільська селищна рада Звенигородського району Черкаської області
Офіційний вебсайт

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СВОЮ РОДИНУ ВІД КОРОНОВІРУСУ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН ТА МОЗ ДЛЯ БАТЬКІВ

Дата: 18.03.2020 17:30
Кількість переглядів: 665

  

   ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СВОЮ РОДИНУ ВІД КОРОНОВІРУСУ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН ТА МОЗ ДЛЯ БАТЬКІВ

 

У Міністерстві освіти і науки та Міністерстві охорони здоров’я розповіли про 5 основних речей, які мають знати батьки про коронавірусну інфекцію COVID-19, щоб убезпечити свою родину від хвороби.

ПЕРШЕ. Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.

ЩО РОБИТИ: 

  • попросити дітей не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар
  • нагадувати дітям про обов’язкове миття рук перед прийомом їжі та після відвідування вбиральні (мити руки потрібно щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук)
  • попросити дітей утриматися від прийому їжі з загальних упаковок або посуду (горішки, чіпси, печиво та інші снеки), куди багато людей занурюють руки
  • просити дітей уникати привітальних обіймів і рукостискань, поки епідеміологічна ситуація не стабілізується
  • посилити вимоги до вологого прибирання приміщень, очищення та дезінфекції об’єктів, яких торкається велика кількість людей, провітрювати приміщення
  • важливо уникати місць масового скупчення людей

ДРУГЕ. Симптоми інфекції: кашель, біль у горлі, риніт, лихоманка, утруднене дихання, сухий кашель, чхання, біль у грудині; у деяких випадках – діарея або кон'юнктивіт. У складних випадках інфекція може викликати пневмонію. У деяких випадках ця хвороба може бути смертельною, однак переважно це відбувається з людьми середнього чи похилого віку, що мають супутні захворювання. 

ЩО РОБИТИ: 

у разі підвищеної температури дитина має залишитися вдома до повного одужання та одразу отримати консультацію сімейного лікаря.

ТРЕТЄ. Як правильно поводити себе в умовах поширення вірусу?

  • мити руки щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук
  • під час кашлю або чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, яку потім необхідно викинути; чхати також правильно у згин ліктя
  • не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар, уникати будь-якого тісного контакту з ними
  • не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження

ЧЕТВЕРТЕ. Маски не допомагають убезпечити себе від вірусу, вони допомагають лише в тому разі, коли маску носить хвора людина.

П’ЯТЕ. Наразі не існує жодних ліків для лікування чи запобігання коронавірусу. Будь-які пропозиції в Інтернеті про вакцини чи ліки – неправда.

Коронавірус COVID-19 стрімко поширюється по світу, збільшуючи кількість жертв.

Наразі його головною небезпекою є те, що симптоми COVID-19 і, наприклад, грипу мають схожу клінічну картину - в обох випадках розвивається респіраторне захворювання, яке може мати як легкий перебіг, так і важку форму і навіть призвести до смерті.

    Як розрізняти звичайну ГРВІ, грип і коронавірус за наявності схожих симптом?

   У Центрі громадського здоров'я МОЗ пояснюють, що одним з факторів, який допоможе розділити ці хвороби є час.

Так, грип має менший інкубаційний період (час від зараження до появи симптомів) і коротший послідовний інтервал (час між послідовними випадками), ніж коронавірусна інфекція.

Послідовний інтервал для COVID-19 оцінюють у 5-6 днів, а для вірусів грипу він становить 3 дні. Це означає, що грип може поширюватися швидше, ніж COVID-19.

Важливим є і те, що вірус не циркулює у повітрі, а передається від людини до людини. Тобто вірус не здатний переміщатись на далекі відстані, він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання.

Саме тому відстань – це гарантія безпеки і фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 м.

Нагадуємо, що з 12 березня 2020 року в Україні запроваджено тритижневий карантин для усіх закладів освіти.  

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління:

- дошкільної,

- загальної середньої,

- позашкільної,

- професійної (професійно-технічної),

- фахової передвищої,

- вищої,

- післядипломної освіти.

Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти.

 

 

 

 

 

 

 

Катеринопільська селищна рада

вул. Соборна,12

смт.Катеринопіль

Черкаська обл.

 20500

 

 

 

Фото без описуКатеринопільська

      Селищна рада

 

Увага!             Короновірус!

Картинки по запросу "короновірус це на українські"

 

 

 

Катеринопіль -2020


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора