Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

ОГОЛОШЕННЯ ШАНОВНІ КАТЕРИНОПІЛЬЧАНИ ТА ЖИТЕЛІ СЕЛИЩА!

Дата: 18.03.2020 10:00
Кількість переглядів: 482

ШАНОВНІ КАТЕРИНОПІЛЬЧАНИ ТА ЖИТЕЛІ СЕЛИЩА!

Від сьогодні на території селища введено посилений карантин та запроваджується комплекс правових норм, спрямованих на захист прав фізичних та юридичних осіб під час карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме:

  • тимчасово припиняють роботу заклади громадського харчування, розважальні, спортивні заклади, обмежене пересування у громадському транспорті, тощо. Залишаються працювати лише магазини продуктової групи товарів, аптеки та АЗС;
  • існує можливість роботи вдома для працівників, державних службовців, службовців органів місцевого самоврядування та надання за їх згодою відпустки;
  • надано право власникам змінювати режими роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, зокрема, щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб з обов’язковим інформуванням населення про це через веб-сайти та інші комунікаційні засоби.

Законом встановлено адміністративну відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою COVID-19, а також підвищено кримінальну відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.    

Звертаю особливу увагу батьків на те, що карантин - це НЕ канікули.

Карантин, в режимі якого живе нині вся Україна, - це комплекс медико-санітарних і адміністративних обмежувальних заходів, спрямованих на попередження поширення інфекційної хвороби.

Обмеження пересування, обмеження комунікацій, обмеження особистих контактів являється метою збереження життя та здоров'я ваших дітей і вас самих!

Джерело вірусу – людина і лише людина. Чим менше контактів з людьми, тим менше шансів захворіти.

Ми не маємо права чекати, аби масове ураження поширилось серед жителів нашого селища.

           

 

 

Селищний голова                        Іван ГЕГЕДОШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора