Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Рішення сесій 2020 №56-6/Vll «30.06.2020 смт Катеринопіль №56-6/VII Про встановлення транспортного податку на 2021 рік»

Кількість переглядів: 377
Скликання: 7 скликання
Сесія: 56
Тип документу: Рішення сесій 2020
Дата: 30.06.2020
Номер документу: 56-6/Vll
Назва документу: 30.06.2020 смт Катеринопіль №56-6/VII Про встановлення транспортного податку на 2021 рік
Прикріплені файли:

 

 

 

 

 

КАТЕРИНОПІЛЬСЬКА  СЕЛИЩНА   РАДА

 ЧЕРКАСЬКА  ОБЛАСТЬ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

30.06.2020                                смт Катеринопіль                              №56-6/VII

 

 

Про встановлення транспортного податку на 2021 рік

 

Відповідно до пункту 24 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 №483 "Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки", статей 10, 12 абзаців другого і третього пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України, селищна рада вирішила:

 

                            1.Встановити на території Катеринопільської селищної ради транспортний податок на 2021 рік.

2.Затвердити Положення про оподаткування транспортним податком згідно з додатком.

                            3.Секретарю селищної ради оприлюднити рішення на офіційному сайті Катеринопільської селищної ради.  

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради  з питань планування бюджету, фінансів, підприємництва та управління комунальним майном.

                            5.Рішення набирає чинності  з 01.01.2021 року.

 

    

Селищний  голова                                                                    Іван ГЕГЕДОШ                                            

Секретар селищної ради

________Наталія ЦЕХМІСТРЕНКО

 

Начальник відділу юридично-

кадрової роботи та державної

реєстрації

________Ірина СІВАК

                                                                                              

                  

                                                                                               

                                                                                            Додаток

                  до рішення селищної ради

                  від   30.06.2020 №56-6/VII 

  

 

ПОЛОЖЕННЯ

про оподаткування транспортним податком на території

Катеринопільської селищної ради

 

І. Платники:

1.1.Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.

 

ІІ. Об’єкти оподаткування:

2.1.Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 

IІІ. База оподаткування:

3.1.Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 2.1 цього Положення.

 

ІV. Ставки/розмір:

4.1. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування, відповідно до пункту 2.1 цього Положення.

 

V. Порядок обчислення:

5.1.Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам – нерезидентам здійснюють контролюючі органи за місцем реєстрації об’єктів оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

5.2.Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і відображають її в декларації з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

5.3.За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

5.4.У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

5.5.Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

 

VІ. Податковий період:

6.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

 

VІІ. Строк та порядок сплати:

7.1.Транспортний податок сплачується:

- фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

-  юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

VII. Строк та порядок подання звітності:

8.1.Платники транспортного податку – юридичні особи подають у строк до 20 лютого базового податкового (звітного) року до контролюючого органу декларацію за встановленою формою, в якій самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

 

 

Секретар селищної ради                                                Наталія ЦЕХМІСТРЕНКО


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора